Min a-kasse viste sig at være en god beslutning

For ikke så længe siden blev stedet, hvor jeg tjente mine penge nødt til at flytte til udlandet. Jeg stod uden varsel uden løn.

Det hele var helt vildt uoverskueligt. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden stabil indtægt. Gudskelov har jeg altid været medlem af arbejdsløsheds-kasse. Det var min overlevelse, da jeg fra den ene dag til den anden blev ledig.

Jeg har nogen gange spekuleret på, at der ikke var nogen grund til at betale til a kasse. Jeg har jo aldrig været
jobsøgende i fortiden, men jeg var kvik nok til at fortsætte som medlem.

uden forberedelse stod ledig var det altså bare en stor hjælp.

A-kassen bidrog med at finde hoved og hale i det med økonomi og det juridiske, og de var behjælpelige med at undersøge mulige jobs, skrivemotiverede ansøgninger og cv’er. Det var egentlig nogenlunde overskueligt.

Det er svært at finde job i min profession. Derfor var jeg forberedt på, at jeg skulle være arbejdsløs i en længere periode. Pengemæssigt ville det blive svært, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg var berettiget til dagpenge som medlem af en akasse. Af den årsag var jeg forsikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke lige så meget en høj løn, men jeg har råd til min bil, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg vildt glad over.

Der eksisterer jo mange a kasser, og det væsentligste for mig er, at den jeg er medlem af er væsentligt for min profession. De skal endvidere være troværdige. Gudskelov følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg blev indkaldt til et par aftalte besøg hos min a kasse, og der var også mulighed for at melde sig til til hjælpende undervisning, hvor jeg blev en del mere oplyst om eksempelvis firmaer.

For nylig blev jeg kontaktet af CA A-kasse, som fortalte, at a kassen havde et eventuelt ansættelse til mig. Jeg var lykkelig.

Et par timer efter var jeg til samtale på stedet. Mødet gik som forventet, og nogle dage efter kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i fire måneder, og det er en lettelse, at jeg i dag har en fast indtægt. Jeg er glad for mine nye chefer.
Det er svært at være arbejdsledig, og det er essentielt at få den rette guidning.

Jeg følte mig aldrig alene af min arbejdsløshedskasse. Bare det at kunne få arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en a kasse blev på mange måder min overlevelse finansielt. På grund af det var jeg sikret rent økonomisk, og jeg blev ikke tvunget til at afskaffe de genstande, der er vigtige for mig.