SÅDAN KAN EN VARMEPUMPE KØLE OG AFFUGTE DIT HJEM

Hvis du har planer om at opgradere klimaløsning til dit hjem, bør du overveje at gøre en varmepumpe til ditn næste investering. 

Her beskriver vi, hvordan en varmepumper afkøler og affugter dit hjem med imponerende effektivitet og klimavenlighed og samtidig sparer dig penge.

Sådan påvirker fugt dit hjem

Relativ fugtighed eller den mængde fugt, der er til stede i luften, spiller en afgørende rolle indeklimaet i dit hjem. Den ideelle relative fugtighed i et almindeligt indendørs rum bør være omkring 30 til 40 procent. For meget fugtighed gør luften tung og varm, mens for lidt fugtighed skader de fleste trækonstruktioner og kan give gener som tør hud og andre former for ubehag.

En høj relativ luftfugtighed gør det også meget vanskeligt at køle et hjem ordentligt. Vanddamp gør et fremragende stykke arbejde med at bevare varmen, hvilket gør det sværere at holde områder med høj luftfugtighed kølige. Det gør det også sværere for kølesystemer at fungere effektivt, da mere energi er afsat til at holde fugtige områder kølige.

Med mindre luftfugtighed vil du føle dig et par grader køligere. Du vil også se dine energiomkostninger falde over tid, da det tager mindre energi at køle et hjem af end før.

EFFEKTIV OG EFFEKTIV KØLING

Den gennemsnitlige varmepumpe er afhængig af køleprincipperne for at give både opvarmning og køling. Når varmepumpen er i køletilstand, skubber kompressoren kølemiddel gennem fordamperspolen, der er placeret indendørs. Når luft blæser over spolen, absorberer kølemidlet indeni latent varme i luften og går derefter gennem kondensatorspolen, der er placeret udendørs. En ventilator inde i udendørsenheden hjælper med at frigive varmen og køler kølemidlet, inden det foretager en ny tur indendørs.

Denne proces er nøjagtig den samme, som almindelige klimaanlæg bruger til at give enestående kølekomfort, men med den ekstra bonus at give varme i de koldere måneder.

Nem affugtning

Din varmepumpe, herinder luft-til-vand er i stand til mere end bare at holde behagelige temperaturer. Som med et klimaanlæg tilbyder en varmepumpe også muligheden for at fjerne overskydende fugt og reducere indendørs fugtighedsniveauer. Ved hjælp af dit nye varmepumpesystem kan du forvente større besparelser samt drastisk forbedret komfort.

Varmpumpens fordele er de mange tilstande, der passer til alle tider på året

Køletilstand – Når varmepumpen fungerer i køletilstand, fjerner den også fugt via kondens. Dette hjælper med at forbedre enhedens samlede effektivitet og samtidig forbedre indeklimaet.

Tør tilstand – Denne tilstand får varmepumpen til at skifte mellem varme og kølingstilstande, så varmepumpen kan opretholde et rums aktuelle temperatur og samtidig fjerne overskydende fugt fra området.

Når varmepumpen trækker fugt ud af luften, vil man opleve et øjeblikkeligt fald i følte temperaturer. Takket være lavere fugtighedsniveauer behøver beboerne ikke indstille termostaten til stadig lavere niveauer bare for at opretholde det samme niveau af klima. Sidst men ikke mindst vil husejere også se betydelige energibesparelser gennem brug af affugtning med en varmepumpe for at opretholde det generelle klima.

Når sommervarmen kommer, giver varmepumper enorme besparelser samt fremragende indeklima. Når du investerer i en varmepumpe, kan du forvente at spare alt fra 10 til 30 procent på energiomkostningerne. Energy Star-godkendte varmepumper giver også større besparelser uden at ofre noget på hjemmets komfort.